Ozontherapie

  • Ozontherapie beoogt (voornamelijk als versterking van de werking in combinatie met een andere therapie), chronische vermoeidheid en slepende infecties te bestrijden.
  • Dit vindt plaats door 1 á 2 keer per week een infuus te nemen: een kleine hoeveelheid bloed wordt afgenomen van uw eigen arm ader, dit wordt buiten het lichaam zeer kort beïnvloed door een afgemeten ozon-zuurstof mengsel en aldus verrijkt direct aansluitend in dezelfde ader weer teruggebracht. (duur: ca. 20 minuten).

Verhoogde weerstand met ozon

De in het Vaatgezondheid Centrum Nederland aangeboden ozontherapie is een krachtig natuurlijk middel om uw weerstandsvermogen positief te beïnvloeden. Bij algemene vermoeidheid, chronische ontstekingen of verzwakking zorgt ozon voor een hernieuwd regeneratievermogen van de organen, waardoor u zich in het algemeen vitaal gaat voelen, uw weerstand tegen bacteriële en virale infecties verbetert en U minder gevoelig raakt voor stress.

Wat is ozon?

Ozon is een bijzondere vorm van zuurstof: een molecuul gewone zuurstof bestaat uit twee zuurstofatomen, een molecuul ozon uit drie. Het onderscheidt zich van gewone zuurstof door de grotere reactiviteit. In de dampkring kan het daardoor de schadelijke UV-straling absorberen, in het menselijk lichaam heeft het een desinfecterende werking en kan het de doorbloeding verbeteren door de oxidatieprocessen in de cellen te stimuleren.

Waarbij helpt ozon?

Bij vermoeidheid als gevolg van slechte doorbloeding, bijvoorbeeld veroorzaakt door slechte orgaanfuncties. Ook tegen vermoeidheid als menopauzale klacht is ozon werkzaam. Bij infecties, met name bij diverse virale infecties, zoals herpes, gordelroos en leverinfecties (hepatitis), en bij schimmelaandoeningen en bacteriële ontstekingen. Bij huidaandoeningen: ozon verhoogt de weerstand en verbetert de doorbloeding van de huid. Bij reumatische aandoeningen werkt ozon pijn verlichtend.

Wat houdt de therapie in?

In het Vaatgezondheid Centrum Nederland, wordt de zgn. ‘grote eigen bloedbehandeling’ toegepast, een therapie waarbij 50 á 75 cc bloed in een steriele infuusfles wordt opgevangen. Het bloed wordt met ozon verrijkt en vervolgens druppelsgewijs toegediend. De ozon wordt niet ingeademd, maar met grote medische zorg alleen aan het bloed toegevoegd.

De gehele behandeling duurt ongeveer 20 minuten. Er zijn doorgaans meerdere behandelingen nodig, gespreid over een periode van vijf weken tot een half jaar.
Ozontherapie, zoals toegepast bij ons, is absoluut veilig en hebben geen bijwerkingen. Patiënten gaan zich er vaak juist fitter door voelen.